Pun poslužavnik finog mirisnog peciva: Neodoljivog ukusa, spremno za tili čas (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

30. 01. 2023. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Ima li šta lepše od peciva punjenog sirom? Za ovaj doručak potrebno vam je malo vremena, a obožavaće ga svi ukućani.
Potrebno je:

  • 300 ml mleka 
  • 15 gr kvasca svežeg
  • soli
  • 2 jaja
  • 2 kašike ulja
  • 2,5 loncica brasna od 200 gr.

Za nadev:

  • 150 gr sira
  • 1 jaje

Priprema:

  1. Mleko smlačiti, pa udrobiti kvasac, dodati jednu kašičicu šećera. U činiju umutiti jaje i jedno belance pa dodati nadošli kvasac..
  2. Dodati brašno, ulje, so i zamesiti mekše testo. Ostaviti da naraste. Razviti na stolu debljine dva prsta, pa vaditi kalupom male krofnice, rukama oblikovati loptice i ređati u pleh i pokriti. Časom manjom sa dnom pritisnuti u sredini pa ubaciti sir izmesan sa jajetom. Premazati žumancetom, posuti semenkama. Peci na 180 stepeni.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU