Jednostavno i KORISNO: Evo kako naučiti mače na POSIP

Kristina Malešević

04. 02. 2023. 000000 21:30

Foto: Shutterstock

Ako je mače premalo, onda mu odrasla mačka još nije uspela da pokaže primerom kako da ide u poslužavnik sa posipom Mače može ići u poslužavnik već od 4 do 5 nedelja starosti. U isto vreme, morate biti izuzetno delikatni i strpljivi.

Prvi korak je kupovina tacne sa posipom. Trebalo bi da bude udobno za mače, sa niskim bokovima.

Pročitajte još: DA LI SE PAS MOŽE PREHLADITI? Simptomi su gotovo isti kao i kod ljudi, a zima nije jedini period kada se mogu razboleti

Drugi korak je upoznavanje mačeta sa poslužavnikom sa posipom. Stavite mače u poslužavnik. Ali nemoj ga terati da sedi tamo. Mače je nanjušilo i otišlo? Nemojte se fokusirati, inače će se ljubimac plašiti poslužavnika.

Pročitajte još: Pet stvari koje mačke najviše vole: Dremka na prvom mestu

Treći korak je posmatranje i pomoć. Nakon spavanja ili jela, beba će želeti da ode u toalet. Počeće da škripi i da se vrti, govoreći da će obaviti nuždu. Pažljivo ga uzmite i stavite u poslužavnik sa rečima: „Idi na poslužavnik“. Nemojte se uznemiriti ako puhasto iskoči odatle. Sačekajte minut.

Pročitajte još: Ovu macu nazivaju T-REKS, prati je pola MILIONA ljudi, a njen život će vas RASPLAKATI (VIDEO)

Četvrti korak je da ga pohvalite i konsolidujte prošlost. Nakon što se beba popiški u poslužavnik, počastite i pohvalite malog junaka ljubaznim rečima. Zato što se toliko plašio.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU