Musaka spremljena po malo drugačijem receptu: Nećete moći da prestanete da je jedete (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

03. 02. 2023. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam nešto drugačiji i mnogo ukusniji recept za musaku. Mnogi se slažu da je bolji od originala.


Potrebno je:

  • 250 gr mlevenog mesa
  • 1 glavica crnoga luka
  • četiri čena belog luka
  • 50 grama suve seckane slanine
  • ulje
  • mlevena paprika biber suvi začin
  • 500 gr krompira
  • 100 grama rendanog kackavalja
  • 2 jaja
  • 100 ml mleka
  • 2 kasike kisele pavlake

Priprema:

  1. Na krugove iseći krompir, pa dodati malo ulja i promešati. Pola krompira poređati u podmazan pleh.
  2. Na ulju ispržiti seckan crni luk i slanina kad se isprži dodati navedene začine.
  3. Poređati polovinu krompira, a mleveno meso odozgo neprženo, pa staviti ispržen luk sa začinima,preko toga staviti drugi red kolutova krompira. Prekriti folijom i peći u rerni na 220 stepeni do 30 minuta izvaditi iz rerne.
  4. Preliti sa umućenim jajima u koju ste dodali pola kačkavalja rendanog, mleko i kiselu pavlaku i preliti krompir.
  5. Na kraju dodati ostatak rendanog kačkavalja i vratiti u rernu i peći još 30 minuta da lepo zarumene.


Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU