Neodoljivo pecivo sa KREMOM I BANANAMA: Spoj savršenih ukusa (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

05. 02. 2023. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za neodoljivo ukusno pecivo sa bananama i kremom.

Potrebno je

  • 15 grama kvasca
  • 250 ml mleka
  • 500 gr brašna
  • 2 jaja
  • kockica maslaca
  • dve banane 
  • malo krema

Priprema:

  1. Izmrviti kvasac u malo mlaka, dodati jednu kašičicu šećera, pa kad kvasac zapeni posle par minuta sipati u vanglicu i dodati dva jaja. Malo izmutiti, dodati ostatak mleka i oko 500 grama brašna Postepeno dodajući i mešajući dok testo ne bude mekše. Pokriti i ostaviti na toplom.  Po radnoj površini posuti malo brašna, pa istresti testo.
  2. Malo ga obraditi rukama i iseći na četiri dela. Svaki deo oklagijom razvući (otprilike veličine tanjira) i premazati sa otopljenim maslacem. Zadnje razvijeni deo ne treba se mazati.
  3. Razvući testo u obliku pravougaonika pa iseći kocke svaku kocku iseći na četiri dela od sredine pa na gore s tim što se sredina ne seče. U sredinu staviti jednu punu kašičicu krema, pa dodati jedan kolut banane. Savijati isečene delove deo po deo praveći cvet.
  4. Ređati u podmazan pleh pa pokriti krpom da malo nadođe. Po želji premazati žumancetom i peći na 200 stepeni oko 35 minuta.
  5. Pečeno pecivo posuti šećerom u prahu sa mirisan vanile.


Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU