Neodoljivo HRSKAV KROMPIR SA SUSAMOM spremljen po proverenoj baka Jelinoj recepturi: Savršen prilog ručku (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

09. 02. 2023. 000000 09:00

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za hrskav krompir posut susamom. Poželećete svaki dan da ga spremate kada ga jednom budete probali.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 50 gr rendanog kačkavalja
  • 2 kašike susama
  • malo kurkume
  • mlevena crvena slatka paprika
  • tucana ljuta paprika
  • mleveni biber
  • beli luk u granulama
  • malo ruzmarina
  • so, ulje

Priprema:

  1. Krompir očistiti i iseći na kocke pa kuvati 10-15 minuta. Ocediti i i isprati u hladnoj vodi. Na foliju staviti rendani kačkavalj, ruzmarin, dodati susam, kurkumu, papriku jednu i drugu, mleveni biber beli luk.
  2.  Istresti krompir preko začina. Dodati malo ulja preko krompira, pa izmešati. .
  3. Poređati u pleh koji ste obložili pek papirom. Pleh mora biti veći.
  4.  Peći na 230 stepeni oko 30 minuta da bude baš hrskav.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU