ŠAMPINJONI U BELOM VINU: Aromatično jelo za samo 300 dinara kojem je nemoguće odoleti (RECEPT)

Magazin Praksa

12. 02. 2023. 000000 15:00

Photo: Shutterstock

Pečurke imaju široku primenu u domaćoj kuhinji, bogate su nutrijentima i lako se kombinuju sa drugim sastojcima. Kod nas se najčešće jedu šampinjoni, a njih možete da pečete, pržite, kuvate. Odlični su kao dodatak jelima poput paste, ali od njih se prave i ukusne čorbe, kao i sosovi, salate. Grci ih pune fetom i spanaćem, a mi vam predlažemo da ih cele ispržite u tiganju sa belim vinom i začinima. 

 

Sastojci: 

40-50 g putera 
2-3 kašike maslinovog ulja 
1 crni luk 
400 g šampinjona 
150 ml belog vina 
malo majčine dušice
malo peršuna  

Priprema: 

U tiganju istopite puter i dodajte maslinovo ulje. Zatim dodajte seckani crni luk, i kada omekša stavite očišćene pečurke. Kada dobiju boju, sipajte belo vino, promešajte i pospite seckanu majčinu dušicu i peršun. Promešajte i kada tečnost malo ispari dodajte mleveni beli luk, pa posolite i pobiberite. 

 Biće odličan prilog uz sve, a možete i samostalno da ih jedete.

BONUS VIDEO: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU