Da li volite POHOVANI KAČKAVALJ? Napravite ovo vrhunsko predjelo poput pravih profesionalaca (RECEPT)

Magazin Praksa

26. 02. 2023. 000000 14:00

Photo: Shutterstock

Pohovani kačkavalj je jedan od klasičnih recepata, međutim njegova priprema i nije toliko jednostavna kao što izgleda na prvi pogled. Postoji nekoliko jednostavnih trikova za savršen pohovani kačkavalj.

Prvi trik je u zamrzavanju smese za pohovanje. Kačkavalj pripremljen za pohovanje, treba da zamrznete oko 40 minuta u zamrzivaču, a sama smesa za pohovanje treba da bude gusta, i treba dobro da pokriva kačkavalj - da nema rupica. Na taj način izbegavate da se tokom prženja smesa zalepi za tiganj.

Potrebno:

- tvrđi kačkavalj (npr.krstač) 500gr

- 2-3 jajeta

- brašno

- prezle

- so

- malo hladne vode

- ulje

Priprema: 

Kačkavalj  iseći na komade debljine 1cm, pa ih uvaljati u brašno. Umutiti smesu od jaja, vode i brašna, sa malo soli, da bude gušća masa. Komadiće kačkavalja (ili neki drugi oblik) uvaljati u ovu smesu sa svih strana, a zatim ubaciti u prezle i dobro pokriti sve stranice, nakon toga ponovo vratiti u smesu sa jajima, pa ponovo u prezle. Pržiti na zagrejanom ulju, dok ne dobije zlatnu boju.

Trik: Kačkavalj za pohovanje se seče na komade debljine ne više od centimetra i vraća se u frižider. Dok se kačkavalj hladi, pripremite smesu za pohovanje od prezli, brašna, umućenih jaja i čaše ledeno hladne vode. Komade kačkavalja potopite u hladnu vodu, a nakon toga ih pohujte.

Ovako pripremljen sir odlično se slaže uz tzatziki sos, kečap ili sos od pavlake i majoneza.

 

BONUS VIDEO: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU