Pesma koja može smanjiti STRES I ANKSIOZNOST ZA 65%: NAstala je kao rezultat saradnje MUZIČARA I TERAPEUTA (VIDEO)

Jelena Knežević

16. 02. 2023. 000000 19:30

Foto: Shutterstock

Život je danas drastično drugačiji nego što je to bio pre. Čini se da donošenje i najjednostavnijih odluka predstavlja veliki stres. Primamo previše informacija, što čini da se osećamo opterećeno i teskobno. Posebno veliku ulogu u tome imaju pametni telefoni i tehologija.

Čini nam se da bez mobilnog ne možemo da funkcionišemo, imamo konstantnu potrebu da nam je u rukama i pruža nam lažni osećaj povezanosti. Na sve to, gledajući različite profile na društvenim mrežama, imamo utisak da svi sem nas žive srećno, ispunjeno i da stalno putuju.

Hteli to ili ne, upoređujemo se sa ljudima o kojima ništa ne znamo, osećajući se manje vredno. Anksioznost je najčešća posledica, odnosno osećaj strepnje, brige, straha i panike, koja je obično preuveličana u odnosu sa realno stanje.

Kako je sve više ljudi koji pate od anksioznosti i koji su pod kontantnom brigom, istraživači sa Mindlab International-a u Velikoj Britaniji želeli su da otkriju koja vrsta muzike može najviše opustiti ljudski organizam. Pesma "Weightless" pokazala se kao numera koja je najviše umanjila osećaj anksioznosti kod učesnika, za čak 65%!

Pesma "Weightless" kreirana je od strane Marconi unije, muzičara koji su se udružili sa terapeutima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU