Oglasila se PORODICA BRUSA VILISA: "Iako su vesti bolne, olakšanje je konačno imati jasnu dijagnozu" (FOTO)

Kristina LJubisavljević

17. 02. 2023. 000000 09:20

Foto: Epa

Legenadarni holivudski glumac, Brus Vilis, poslednjih godina bori se sa zdravstvenim problemima.

NJegova celokupna porodica, uključujući suprugu Emu, ćerke Rumer, Skaut, Talulu, Evelin i Mejbel, kao i bivša supruga Demi Mur, otkrila je da Brus pati od oblika demencije koja se zove frontotemporalna demencija (FTD).

- Naša porodica želi da zaponče saopštenje izražavanjem naše najdublje zahvalnosti za neverovatan izliv ljubavi, podrške i divnih priča koje smo svi primili od kada smo podelili Brusovu originalnu dijagnozu. U tom duhu, želeli smo da vam damo najnovije informacije o našem voljenom suprugu, ocu i prijatelju jer sada imamo dublje razumevanje onoga što on doživljava. Otkako smo u proleće 2022. objavili Brusovu dijagnozu afazije, Brusova stanje je napredovalo i sada imamo konkretniju dijagnozu: frontotemporalna demencija (poznata kao FTD). Nažalost, izazovi u komunikaciji su samo jedan od simptoma bolesti sa kojom se Brus suočava. Iako je ovo bolno, olakšanje je konačno imati jasnu dijagnozu - glasi zvanično saopštenje porodice.

Onie su veb stranici Udruženja za frontotemporalnu degeneraciju detaljnije podelile kako se Burs oseća:

- Brus je uvek verovao u korišćenje svog glasa u svetu da bi pomogao drugima i da bi podigao svest o važnim pitanjima i javno i privatno. Znamo u našim srcima da bi, kada bi mogao danas, želeo da odgovori tako što će skrenuti globalnu pažnju i povezati se sa onima koji se takođe suočavaju sa ovom iscrpljujućom bolešću i kako ona utiče na tolike pojedince i njihove porodice - dodala je porodica i nastavlja:

Poznato je koliko se celokupna Brusova porodica drži zajedno. Bivša žena, Demi Mur, iako već godinama nije sa njim u braku, pruža mu neizmernu podršku.

Zvezda "Umri muški" uskoro će po prvi put postati deda jer jenjegova najstarija ćerka Rumer trudna i čeka  prvu bebu sa dečkom Derekom Ričardom Tomasom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU