Kada baka Jela spremi: Pohovano belo meso sa začinima - Poželećete iznova da ga spremate (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

19. 02. 2023. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za pohovano belo meso sa začinima. Kada jednom probate, poželećete iznova da spremate ovo jelo.

Potrebno je:

  • par pilećeg mesa
  • začin za piletinu
  • suvi začin
  • mleveni biber
  • 2 kašike granula belog luka
  • 1 kašike kisele pavlake
  • 2 kašike majoneza
  • 2 jaja
  • 2 kašike brašna

Priprema:

  1. Meso iseckati na sitne kockice, dodati začin za piletinu, suvi začin, biber, beli luk, kiselu pavlaku, majonez, jaja, brašno i sve izmešati.
  2. U tiganj staviti ulje. pa kad se zagreje, kašikom vaditi i stavljati u tiganj na gomilice, pa malo pritisnuti.
  3. Poklopiti i pržiti na tihoj vatri i okretati da porumeni oko 30 minuta. Vaditi na papir da upije višak masnoće.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU