Posni pikantni gulaš sa šampinjonima: Pripremite se za dane posta koji su pred nama (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

21. 02. 2023. 000000 10:40

Foto: Jutjub/printskrin/ bakina kuhinja

Recept za pikantni gulaš

  • 500 g šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veća šargarepa ili 2 manje
  • 3 čena belog luka
  • 1 puna kašika ajvara
  • 100 ml kuvanog paradajza
  • 1 puna kašika instanta supe sa pečurkama
  • suvi začina
  • mleveni biber
  • seckan peršun
  • ulje 
  • po želji tucana paprika i slatka paprika

Priprema:

Luk iseckati kao i šargarepu i prodinstati na ulju. Dodati šampinjone na listiće, pa sve dinstati uz vrlo malo vode da sve omekne oko 20-25 minuta.

Dodati seckan beli luk, instant pečuraka, ajvar, začin, kuvani paradajz. Dodati oko 200 ml vode da se još prokrčka. Na kraju, mleveni biber i naseckan peršun...Uživajte

Napomena:

Ukoliko nemate ajvar stavite slatku mlevenu i tucanu ljutu papriku.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU