Odbačena optužba protiv Aleka Boldvina: "Tužioci su počinili elementarnu pravnu grešku"

Kristina LJubisavljević

21. 02. 2023. 000000 11:40

Foto: Profimedia

Okružno tužilaštvo Santa Fe odustalo je od optužbe koja je gluma mogla da osudi na pet godina zatvora. Odluka je doneta nakon što su Boldvinovi advokati optužili tužioce u Novom Meksiku da su počinili "elementarnu pravnu grešku" nakon što su ga optužili prema statutu koji nije postojao u vreme pucnjave.

Prva Boldvinova optužba može se nazvati "ubistvom iz nehata" i zahteva dokaz o osnovnom nemaru. Druga optužba je ubistvo iz nehata u izvršenju zakonite radnje, za šta je potreban dokaz da je bilo više od običnog nemara. To krivično delo je kažnjivo sa obaveznih pet godina zatvora.

Nakon povlačenja optužbe ostaje na snazi optužnica za ubistvo iz nehata za koje se predviđa kazna od 18 meseci zatvora i novčana odšteta od 5.000 dinara. TMZ navodi da bi glumac mogao da dobije i manju kaznu pa čak i da bude pušten na uslovnu slobodu.

Podsetimo nesreća na snimanju se dogodila u oktobru 2021. godine kada je Boldvin ispalio metak pištolj, koji je usmrtio Halinu i ranio reditelja filma Džoela Souzu.

- Tužioci su u ovom slučaju počinili neustavnu i elementarnu pravnu grešku optuživši gospodina Boldvina na osnovu statuta koji nije postojao na dan nesreće - navodi se u saopštenju do koga je došao TMZ.

Boldvin bi trebalo da se prvi put pojavi na američkom sudu 24. februara, kako bi se suočio sa krivičnim prijavama.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU