""PILETINA OŽENI ME"" jedno je od napopularnijih jela u 2022: Sudeći po izreci da ljubav ide preko stomaka, ovaj RECEPT vredi probati (VIDEO)

Magazin Praksa

21. 02. 2023. 000000 18:30

Photo: Shutterstock

Kada je Gugl objavio prošlogodišnje najpopularnije pretrage, moglo se saznati mnogo zanimljivosti o interesovanjima ljudi širom planete u 2022. Između ostalog, i šta bi najradije jeli, a među najpopularnijim receptima našao se i onaj pod nazivom Oženi me piletina (Merry me chicken). Kako legenda kruži, ukoliko napravite ovaj recept, očaraćete ga toliko da će odmah zaželeti da vas oženi!

SASTOJCI:

600 gr pilećih grudi
so
biber
italijanska mešavina začina
pola kašičice timijana
4 sušena čilija
4 čena belog luka
100 ml bujona
50 gr sušenog paradajza
200 ml neutralne pavlake
60 gr parmezana

 

@melissa.shepard8 Preheat oven to 375 first! WWW.MODERNHONEY.COM 😍for exact measurements #cooking #marrymechicken #supper #easymeals #dinnertime #whatsfordinner #fyp ♬ original sound - melissa.shepard8

PRIPREMA:

Ispecite na maslinovom ulju pileće grudi. Kada su gotove, meso odložite a na toj masti propržite timijan, čili papričicu i beli luk. Dodajte bujon, a zatim i sušeni paradajz. Stavite neutralnu pavlaku, malo prokrčkajte i na kraju dodajte parmezan. Vratite meso i sjedinite sastojke 5-10 minuta. Servirajte uz pirinač, pastu ili njoke.

 

BONUS VIDEO: 

 

                                  Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU