Jelena Rozga otkrila TAJNU vitke linije: Pogledajte kako se prezgodna pevačica hrani i kojih pravila se pridržava

Isidora Čolaković

22. 02. 2023. 000000 11:20

Foto: Ataimages.rs

Splitska pevačica Jelena Rozga ima 57 kilograma, a kako je jednom prilikom izjavila, zbog problema sa štitnom žlezdom ne može da se ugoji.

Jeleni je 2006. godine otkrivena hipertireoza, a pre četiri godine i tahikardija. Pevačica tvrdi da zbog svog zdravstvenog stanja već godinama ima istu kilažu.

- Moji problemi sa štitastom žlezdom ne daju mi da se ugojim ni pola kilograma, ali ima i do genetike i do toga što živim pored mora. Štitasta žlezda ponekad ume baš da me zeza, ali generalno se dobro osećam. Ne dam se ja, samo osmeh na lice i pozitiva - priča pevačica i dodaje:

- Sada je najvažnije da se što manje uzrujavam, i zbog srca i zbog štitaste žlezde. U prethodnih nekoliko godina sve koncerte sam otpevala bez problema zahvaljujući terapiji i disciplini. I dalje skoro dva sata mogu da pevam i igram sa svojom publikom.

Najbolji trening za pevačicu su njeni nastupi.

- Na bini provedem nekoliko sati pevajući i plešući, i to je odličan način da se ostane "fit" i bude u dobroj kondiciji. Kada je počela pandemija koronavirusa, morala sam da prestanem da treniram i to je bio šok za moje telo. Zbog toga mi je, dok sam bila u izolaciji, proradila i štitasta žlezda. Onda mi je trener rekao da počnem da vežbam kod kuće, što mi je bilo i korisno i potrebno.

- Pazim šta jedem, iako sam veliki gurman. Trudim se da hrana koju unosim bude lagana i zdrava. Jedem više puta dnevno, ali u manjim količinama, zato što to odgovara mom organizmu. Nekada sebi dam oduška i opustim se. Volim mediteransku hranu, laganiju ishranu, koja sadrži dosta voća, povrća i ribe. Zimi obožavam da jedem pečeno kestenje, objašnjava Rozga koja kaže da je umerenost sve što je potrebno.

Kako izgleda jelovnik Jelene Rozge

Doručak: Omlet sa belancima, maslinama i mladim sirom

Ručak: Supa, meso, salata

Večera: Riba i povrće

Savet: Budite umereni u svemu!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU