ITALIJANSKI ŠTAPIĆI: Imaju ukus pice, toliko su ukusni da će svi tražiti još (RECEPT)

Magazin Praksa

24. 02. 2023. 000000 09:40

Photo: Shutterstock

Sastojci za testo:

20g svežeg kvasca
100ml mleka
1 kašičica šećera
700g glatkog brašna 
250g maslaca
100g krem sira (ili kiselog mleka)
1 jaje
1 kašičica soli

Za nadev:

200g kečapa
200g šunke
40g tvrđeg sira (parmezan, trapist)
1 kašičica suvog začina

Za premazivanje:

1 jaje


Priprema:

1. Pripremite nadev tako da u seckalicu stavite kečap, narezanu šunku i naribani sir i sve dobro usitnite. Na kraju umešajte origano.
2. Kvasac zdrobite, prelijte toplim mlekom, dodajte šećer i kašičicu brašna, promešajte i ostavite da nadođe 10minuta.
3. U pola  količine brašna dodajte dignuti kvasac, omekšani maslac, krem sir ili pavlaku, jaje, so, i sve dobro zamesite dodajući postepeno preostalo brašno.
4. Dobijeno testo odmah podelite na dva dela i svaki deo razvaljajte u pravougaonik debljine 0,4 cm (35x35 cm).
5. Prvo testo premažite pripremljenim nadjevom, i poklopite drugim testom. Izrežite trakice (zupčastim alatom) širine 1 cm i sve prerežite po pola vodoravno.
6.Svaku trakicu uvijte u spiralu i položite na tepsiju (30x40 cm) obloženu papirom za pečenje.
7.Premažite tijesto razmućenim jajetom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C 20-tak minuta.

Toliko su ukusni i pogodni za užinu na poslu, da ćete sledeći put napraviti duplu meru!

 

BONUS VIDEO: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU