Kako se kuvaju ŠPAGETE OD PIRINČA? U njihovoj pripremi, vrlo je važna 1 STVAR

Magazin Praksa

25. 02. 2023. 000000 07:00

Photo: Shutterstock

Iako su deo azijske kuhinje i mogu se naći u azijskim receptima, špagete od pirinča su već postale veoma poznate i čest su gost i na našoj trpezi. Međutim, mnog se pitaju kako se pravilno spremaju.

Nežna struktura i prijatni ukus polu-prozračne testenine očaravaju, a to čini da ljubitelja tradicionalnih kineskih specijaliteta ima sve više. Danas ćete naučiti kako da pravilno ''kuvate'' špagete od pirinča, tako da se one ne zalepe i da u isto vreme budu veoma ukusne.

Glavni trik je u tome da se one zapravo ne kuvaju, već se prelivaju ključalom vodom, i tako ostave da stoje neko vreme.  Evo i pravilnog načina pripreme, sa kojim nećete pogrešiti:

Foto: Shutterstock

Na prvom mestu, sačekajte da voda proključa i dodajte so. Stavite špagete u duboku posudu, zatim sipajte preko njih vrelu vodu, i ne zaboravite da promešate, kako se špagete od pirinča ne bi zalepile međusobno. Ostavite ih 5 minuta.

Kada špagete nabubre, iscedite svu vodu, stavite ih u rešetku i obilno ih isperite hladnom vodom. Nakon ovoga, špagete od pirinča su spremne da budu uključene u različita jela,sa prženim povrćem i mesom, na primer, uz neizostavni dodatak soja sosa.

Razume se, treba da imate na umu da različite vrste špageta mogu da se razlikuju u pripremi. Da biste pravilno skuvali špagete od pirinča, uvek pročitajte i uputstvo na pakovanju, gde je tačno naznačeno šta treba da uradite jer se ta uputstva odnose na konkretan proizvod.

 

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU