Napravite sami PILEĆU PAŠTETU: Bez aditiva - Budite sigurni šta jedete (RECEPT)

Jelena Knežević

26. 02. 2023. 000000 11:40

Foto: Shutterstock

Paštete su česta opcija za doručak, a posebno je vole mališani. Ako želite da budete sigurni šta jedete onda je najbolje da je napravite sami. Posebno ukoliko imate decu ovo je znatno bolja i zdravija verzija od one koju kupujete.

Sastojci:

  • 400 g belog mesa
  • glavica crnog luka
  • čen belog luka
  • veza peršuna
  • 2 kašike senfa
  • 2 kašike majoneza
  • kašika kečapa
  • sok od pola limuna
  • so, biber

Priprema:

Belo meso ispecite u rerni, pa isecite na komade i ubacite u blender. Potom dodajte isečen crni luk, čen belog luka, iseckanu vezu peršuna, senf, majonez, kečap, sok od limuna, soli i bibera, a ako volite pikantniju paštetu i malo karija. Blendajte dok ne dobijete kompaktnu smesu, a potom preručite u dublju posudu.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU