KOLAČ SA JABUKAMA I ROGAČOM: Sočan, mirisan i mekan kao pena (RECEPT)

Magazin Praksa

26. 02. 2023. 000000 11:20

Foto:Bakina kuhinja

Potrebno je:

Za biskvit:

200 ml mleka
1 jaje
100 gr šećera
100 ml jogurta
200 gr brašna
50 ml ulja
1 prašak za pecivo
korica limuna

Fil:
50 gr šećera
2-3 jabuke
1 kockica maslaca
200  gr  rogača mlevenog

Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Prvo pravimo fil- u šerpu stavimo mleko, šećer po želji, kockicu maslaca, rendane jabuke, i malo ih prodinstati. Ubaciti rogač, i prokuvati još 2 minuta i skloniti sa vatre. 

Za biskvit- umutiti jaje, dodati sećer, mleko, jogurt, brašno i prašak za pecivo, ulje i sve dobro izjednačiti.

Foto: Bakina kuhinja

Podmazati pleh i posuti  brašnom. 
Sipati pola testa i zapeći na 200 stepeni 10-15 minuta. Preko njega staviti fil od jabuka i rogača, pa drugi deo testa. Peći još 30 minuta. Seći hladno. Jako je mekana i sočna, vrhunskog ukusa.

 

BONUS VIDEO: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU