Pita sa spanaćem i tri vrste luka: Recept za brz doručak ili večeru

Kristina LJubisavljević

01. 03. 2023. 000000 09:00

Foto: Shutterstock

Odličan je predlog za doručak ili večeru, ali i kao lagani ručak. 

Sastojci:

  • 400 g spanaća (može i smrznut)
  • 1 luk
  • 1 praziluk
  • 1 čen belog luka
  • 4 jajeta 
  • parmezan po ukusu
  • 3-4 kašike prezli 

Priprema:

Spanać skuvajte i dobro procedite. Zatim u tiganju propržite sitno seckani crni luk i praziluk, pa pred kraj, kad omekša dodajte i sitno seckani beli luk. Jaja posolite i pobiberite, pa umutite i dodajte seckani spanać, kao i proprženi luk. Sve izmešajte, pa dodajte i prezle i parmezan, pa opet promešajte. Tepsiju nauljite i pospite prezlama, pa sipajte smesu sa spanaćem. Poravnajte i onda opet pospite prezlama. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-35 minuta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU