RAPSODIJA UKUSA: Pita od gotovih kora sa makom, mlevenim keksom i rogačem - Uživajte u slasnim zalogajima (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

02. 03. 2023. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Ponovo sam iz bakine kuhinje stiže recept za neodoljivu pitu sa makom, mlevenim keksom i rogačem. Bilo da želite da iznenadite ukućane ili poslužite goste, ovo je savršen recept za vas.
 

Potrebno je:

  • 2 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike griza
  • 200 gr mlevenog keksa
  • 200 gr ml. maka
  • 200 gr ml. rogača
  • 200 ml jogurta
  • 50 ml ulja
  • 1/2 praška za pecivo
  • 200 ml vrućeg mleka
  • ulje
  • kesica vanilinog šećer

Priprema:

  1. Umutiti jaja sa šećerom i dodati griz, jogurt i ulje. Mleko dodati u mak, rogač i mleveni keks.
  2. Mak i rogač zasladiti po želji.
  3. U pleh ređati po sledećem redu:
    - kora sa uljem
    - kora sa jajima
    -kora sa jajima
    -kora sa uljem i odozgo mak
    -kora sa jajima
    -kora sa jajima
    -kora sa mlevenim keksom
    -kora sa jajima
    -kora sa kajima
    -kora sa rogačem,
    -kora sa jajima
    -kora sa jajima i grizom
  4. Odozgo kora i ostatak jaja sa grizom. Peći na 200 stepeni 45 minura.
  5. Pred kraj pokriti folijom. Seći potpuno ohlađenu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU