Bešamel sos u posnoj varijanti: Podjednako ukusan kao u originalnoj verziji (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

04. 03. 2023. 000000 07:00

Foto: Youtube/printscreen/ Very Easy Recipes

Bešamel sos je neizostavni dodatak mnogih jela, od testenine do mesa. NJegovom neodoljivomukusu retko ko može da odoli. Iako je počeo Uskršnji post, ne morate ga se odricati, već ga ovaj umak možete prirpemiti i u posnoj varijanti.

Sastojci:

  • 800 ml posnog mleka (sojino, bademovo, pirinčano)
  • 70 g margarina 
  • 2 kašike brašna 
  • 1 kašičica soli 
  • 1/3 kašičice bibera
  • 1/3 kašičice muskatnog oraščića

Priprema:

  1. U šerpu sipajte mleko, pa pre nego što krene da vri sklonite šepru sa strane.
  2. U drugoj šerpi istopite margarin, pa dodajte brašno i pržite dva minuta, mešajući čitavo vreme.
  3. Potom sipajte toplo mleko i začine i kuvajte dok se ne zgusne uz neprekidno mešanje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU