Tri domaće SUPE koje će vam ugrejati organizam i okrepiti vas tokom prelaznog perioda (RECEPTI)

Kristina Malešević

06. 03. 2023. 000000 16:00

Foto: Shutterstock

Pileća supa sa rezancima

Sastojci:

  • piletina
  • šargarepa
  • rezanci
  • jaja
  • luk
  • peršun
  • crni biber, so.

Priprema:

Operite piletinu i stavite u šerpu. Sipajte vodu brzinom od pet litara po kilogramu mesa, prokuvajte. Uklonite penu i ostavite posudu na laganoj vatri. U tiganju bez ulja propržite seckani luk i šargarepu. Prebacite povrće u lonac i ostavite sat vremena. Procedite čorbu, odvojite piletinu od kostiju i rastavite na komade. Kuvajte rezance dok ne budu potpuno kuvani, prema uputstvima na pakovanju. Zatim prebacite u cediljku da se voda ocedi. U vrelu čorbu umočite rezance i meso, kuvajte pet minuta. Dodajte seckano začinsko bilje, so i biber. Skuvajte jaja i isecite na polovine. Sipajte supu u porcijama, ukrasite polovinama jaja, na vrhu možete dodati sveže bilje.

Pročitajte još: Poslušajte ove savete i tretmani vam neće biti potrebni: Otkrivamo kako bi trebalo da izgleda vaša ISHRANA

Ruski boršč od govedine i svežeg kupusa

Sastojci:

  • voda
  • meso sa kostima
  • cvekla
  • šargarepa
  • luk
  • paradajz pasta
  • maslinovo ulje
  • lovorov list
  • kupus
  • krompir
  • limun.

Priprema:

Pročitajte još: Poslušajte ove savete i tretmani vam neće biti potrebni: Otkrivamo kako bi trebalo da izgleda vaša ISHRANA

Stavite meso u šerpu, zalijte vodom i kuvajte oko sat vremena na srednjoj vatri. Operite i očistite povrće. Isecite kupus, krompir isecite na trake. Luk isecite na kockice, šargarepu i cveklu narendajte, pospite sokom od limuna. Dodajte malo ulja u tiganj, dinstajte luk i šargarepu na srednjoj vatri oko tri do pet minuta, a zatim dodajte cveklu. Kuvajte još pet minuta. Povrće prelijte paradajz pastom i pržite 7-10 minuta. Izvadite meso kada je čorba gotova i prebacite u posebnu činiju. Stavite kupus u šerpu, kuvajte 10 minuta i dodajte krompir. Odvojite meso od kosti, iseckajte i vratite u šerpu. Prebacite prženje povrća ispod paradajz paste u supu, mešajte. Bacite lovorov list, seckano bilje, kuvajte 10 minuta ispod poklopca. Poslužite uz prepečeni hleb, pavlaku ili prirodni jogurt.

Krem supa od povrća

Sastojci:

Pročitajte još: 8 razloga zbog kojih treba da jedete KRUŠKE: Imaju veoma pozitivan uticaj na zdravlje, a za ovu grupu ljudi su posebno korisne

  • brokoli
  • spanać
  • kokosovo ulje
  • začini
  • laneno seme
  • susam
  • seme bundeve.

Priprema:

Prokuvajte vodu, dodajte spanać, pet minuta kasnije - brokoli. Posolite i začinite po ukusu. Izmešajte u blenderu sa kašikom kokosovog ulja. Gotovu supu pospite mešavinom lana, susama i semena bundeve. Možete dodati kašiku grčkog ili prirodnog jogurta.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU