Princ Hari iskreniji nego ikada: Progovorio o korišćenju narkotika - "Postali su osnovni deo mog života"

Kristina LJubisavljević

06. 03. 2023. 000000 11:00

Foto: Profimedia

Princ Hari je u intervjuu s piscem i terapeutom Gaborom Mateom otkrio do sada nepoznate stvari o svom životu i dokazao da to nisu bila samo nagađanja.

Princ je otvoreno govorio o svojoj upotrebi psihodeličnih droga i rekao da su one bili deo njegovog života, jer mu je to tada pomagalo da se nosi sa traumom i bolovima iz prošlosti.

Vojvoda od Saseksa (38) rekao je da su droge postale "osnovni" deo njegovog života nakon što je shvatio da mu donose "osećaj opuštenosti, olakšanja, udobnosti". Govoreći o svojoj upotrebi halucinogena, Hari je rekao:

- To je bilo čišćenje vetrobranskog stakla, uklanjanje filtera života - ovih slojeva filtera. To mi je sve to uklonilo i donelo mi osećaj opuštenosti, olakšanja, udobnosti, lakoće koju sam uspeo da zadržim na neko vreme - rekao je Hari prenosi Mirror.

Foto: profimedia

Tokom ćaskanja sa stručnjakom za traumu Gaborom Mateom, Hari je otkrio kako je počeo da uzima psihodelike.

- Počeo sam da se bavim time rekreativno, a onda sam počeo da shvatam koliko je to dobro za mene. Rekao bih da je to jedan od osnovnih delova mog života koji me je promenio i pomogao mi da se nosim sa traumama i bolovima iz prošlosti - iskren je bio Hari.

Ranije ove nedelje, potvrđeno je da je Čarls uputio molbu Hariju i Megan da se isele iz svog doma u Velikoj Britaniji - Frogmor Haus. O ovome se par još uvek nije oglasilo, a nakon molbe da se isele, došao im je i poziv za krunisanje kralja Čarla, što par takođe još uvek nije komentarisao.