Maska za suvu kožu od TRI SASTOJKA: Idealna za prelazni period - Obezbedite vašoj koži potrebnu hidrataciju (RECEPT)

Jelena Knežević

07. 03. 2023. 000000 11:00

Foto: Shutterstock

Suva koža i osećaj zatezanja kože česta su pojava u ovom periodu. Tokom boravka napolju, hladno vreme i vetar veoma lako mogu isušiti kožu, a sa druge strane u zatvorenim prostorijama grejanje takođe isušuje svu vlagu.

Dešava se da i pored krema i redovne nege, koža ostaje nedovoljno hidrirana, možete napraviti masku kod kuće koja će ujedno doraditi i blagi piling.

Sastojci:

  • jedna šaka ovsene kaše (bez aroma, boja, dodataka bilo kakvih)
  • jedno belance
  • jedna kašičica kokosovog ulja

Potrebno je da sve sastojke pomešate i nanesete da čisto lice. Ostavite da deluje 20 do 30 minuta, a potom isperite.

Belance sadrži protein koji čini kožu elastičnom i zateže je, regeneriše i potpomaže rast ćelija. Takođe, tu je i kalijum koji hidrira, a riboflavin je čisti od toksina i odstranjuje prljavštinu, dok je magnezijum zaslužan za visoki sjaj kože.

Kokosovo ulje je posebno bogato laurinskom, miristinskom i palmitinskom kiselinom, a sastoji se uglavnom od triglicerida srednjeg lanca. Ovaj jedinstven sastav je razlog zašto kokosovo ulje nudi široku listu prednosti. Prvo i najvažnije, kao i većina ulja, odličan je emulgator, što znači da pomaže u dodavanju vlage koja zaglađuje i omekšava kožu. Takođe ima antimikroba dejsta, može da podstakne zarastanje rana i prirodna je pomoć kod ekcema.

Ovas pomaže da se održi potrebna vlažnost, a ujedno pruža i blagi piling.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBU