LAZANJA SA SPANAĆEM: Idealno jelo ukoliko vam se pravi ručak bez mesa (RECEPT)

Magazin Praksa

08. 03. 2023. 000000 12:00

Photo: Shutterstock

Potrebno je:

- 1 pakovanje lazanja

- 400 g svežeg ili smrznutog spanaća

- 250 g krem-sira

- 200 g rendanog kačkavalja

Za sos:

- 50 g putera

- 2 kašike brašna

- 1/2 l mleka

- so, biber

- muskatni oraščić

Priprema:

Na otopljenom puteru propržite brašno, i ulivajte toplo mleko mešajući žicom, dok ne dobijete glatku masu. Kad počne da ključa, sklonite sa vatre. U vruć sos umešajte krem-sir, posolite, pobiberite i narendajte muskatni oraščić. U pleh namazan puterom ređajte red lazanja, red spanaća, poslite i pobiberite, pa stavite red bešamel sosa i red rendanog kačkavalja. Jelo završite slojem od lazanja, bešamela, pa rendanog kačkavalja. Treba da budu ukupno četiri sloja. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 25 minuta.

 

BONUS VIDEO: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU