VOJNI TRENING ZA PRINCEZU: Kejt Midlton obukla je uniformu, i pridružila se vojnicima u snegu (FOTO)

Magazin Praksa

10. 03. 2023. 000000 21:00

Photo: Profimedia

 Iako poznata po svom besprekornom stilu, Kejt Midlton pokazala je da se ne plaši da se zaprlja. Princeza od Velsa igledala je neustrašivo, dok se u punoj vojnoj uniformi pojavila među vojnicima. Ona je po snegu i blatu otišla na vežbu sa irskim gardistima britankse vojske, u okviru koje su rekonstruisali uobičajenu pojavu na bojnom polju: iznenadnu vatru neprijatelja.
Kejt je odigrala važnu ulogu ovom prilikom, pokazavši svoju spretnost i fizičku spremnost, dok je morala da pruži prvu pomoć jednom od vojnika, koji je navodno dobio prostrelnu ranu u nogu. 


Prošle godine, Kejt je imenovana za počasnog pukovnika irske garde (pešadija), i bila je u poseti jedinici britankse vojske prvi put od svog imenovanja.
Ona je bila potpuno obučena u zeleno maskirno vojničko odelo, sa vunenom kapom na glavi. Posle ovog herojstva, viši oficir i major pružili su princezi turu po oblasti za vojne treninge.

'' Pogodno je da za Internacionalni Dan Žena, par naših koleginica- vojnika sretnu tako inspirativan rol-model. Prava je čast za sve gardiste da sretnu svog kraljevskog pukovnika na terenu, ovde u ravnici Solsberi, i pokažu naše osnovne operativne veštine'', izjavio je potpuknovnik Džejms Oldridž, prenosi 'Marca'.

 

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU