Sladak kupus spremljen po baka Jelinom receptu: Nekoliko tajnih sastojaka potrebno je za vrhunski ukus (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

11. 03. 2023. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za sladak kupus koji morate isprobati. Nekoliko sastojaka daće mu fantastičan ukusa.

Potrebno je :

  • 2 šargarepe
  • 1 paškanat
  • 1 koren manjeg celera
  • veza mladog luka crnog i belog
  • 1 zelena ljuta paprika
  • 2 manja krompira
  • 100 ml kuvanog paradajza
  • 1 glavica kupusa
  • nekoliko kašika ulja
  • 1 puna kašičica brašna
  • 1/2 kašičice ml crvene paprike
  • 1 kašika suvog začina ili samo soli
  • 4 čena belog luka

Priprema:

  1. Kupus iseći na pola, izvaditi koren i odstraniti spoljne listove. Iseći krupne kocke, pa pola poređati u dublju i veću šerpu. Iseći povrće sa srednje kocke, pa pola dodati na kupus.
  2. Odozgo dodati drugu polovinu sečenog kupusa i na kraju drugu polovinu seckanog povrća.
  3. Ubaciti i malo lišća celera ili stabljike, ljutu papriku i sipati pola šerpe vode.. Kuvati oko 50 minuta. Dodati kuvan paradajz ili sveža dva i zaćin. Kuvati još 5-6 minuta.
  4. U tiganj staviti ulje i seckan beli luk i brašno, propržiti da porumeni pa dodati mlevenu crvenu papriku i odmah ubaciti u kupus. Lagano promešati.
  5. Ostaviti minut-dva da se kuva, pa na kraju ubaciti seckan peršunov list. Prijatno.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU