Nepogrešiv spoj KREMASTOG I HRSKAVOG: Kolač sa keksom i čokoladom uspeva i početnicima u kuhinji (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

11. 03. 2023. 000000 17:00

Foto: Youtube/printscreen/ Best food here

Retko ko može da odoli čokoladnim poslastica, posebno onim u koje se dodaje keks. Ako nemate vremena ili ste početnik, donosimo vam jednostavan recept za koji su vam potrebni jeftini sastojci i malo vremena.

Sastojci:

  • 1 jaje 
  • 80 gr šećera 
  • 1,5 kašika kukuruznog skroba 
  • 1 kašika kakaoa
  • 500 ml mleka 
  • 30 gr putera 
  • 200 gr keksa 
  • 60 gr bele čokolade 
  • 4 kašičice ulja

Priprema:

  1. Umutite jaje sa šećerom, a potom ubacite skrob i kakao. Sve dobro sjedinite, a zatim sipajte mleko. Dobro promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne, uz kontinuirano mešanje.
  2. Sklonite smesu sa šporeta, dodajte puter i mešajte dok se ne istopi.
  3. U kalup ubacite keks, pa preko pola fila. Potom dodajte opet keks, pa dodajte preostalu polovinu fila. Poravnajte i pokrijte, pa stavite u frižider sat vremena.
  4. Belu čokoladu istopite sa uljem, pa sipajte kao glazuru preko kolača. Vratite u frižider da se stegne.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU