POSTAĆE VAM OMILJENA GRICKALICA: Slano uvrnuto šareno pecivo, jako dobrog ukusa (RECEPT/VIDEO)

Magazin Praksa

12. 03. 2023. 000000 13:30

Photo: Bakina kuhinja

Potrebno je:

15 gr kvasca
1 kašičica šećera
250 ml mleka mlakog
1 jaje
400- 450 gr brašna
3 kašike ulja
 
Za nadev:
 300 gr  sira
4 kruga smrznutog spanača
1/2 kašičice ml. paprike
po želji 1 kašičica ajvara
50 gr maslaca
1 žumace za premazivanje

Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Potopiti kvasac, dodati šećer i pustiti da zapeni. U vanglicu sipati mleko, kvasac, ulje, jaje i izmrviti žicom. Dodavati brašno i mešati varjačom, mutiti da se dobije srednje glatko testo. Ostaviti da odmori. 

Sir izgnječiti i podeliti ga na 3 dela. U jedan dodati ajvar i slatku papriku, u drugi spanać odmrznut, a treći samo izdrobiti viljušlom.

Testo istresti na sto, pa ga oklagijom izvaljati za 2 cm debljine. 

Testo izvaljati u pravougaonik, pa ga prstima obeležiti na tri dela. U prvi deo staviti spanać, do njega sir sa paprikom, i do njega čisto sir. 

Foto: Bakina kuhinja

Preklopiti testo na tri dela, pa ga seći po širini za 2 prste širine. Malo ga rukama razvući, pa uviti oko osovine i ređati u podmazan pleh. ostaviti da malo odmori pa premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 200 stepeni 30 minuta.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU