Pasulj PREBRANAC: Uvek popularan i veoma rado viđen u svim domovima (RECEPT/VIDEO)

Magazin Praksa

13. 03. 2023. 000000 13:30

Photo: Bakina kuhinja

Potrebno je:

500 gr krupnog pasulja
3 glavice crnog luka
1 glavica belog luka
 biber u zrnu
lovorov lisr
1 kašičica slatke ml. paprike
ulje
suvi začin
ml. biber

Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Pasuš oprati pšod mlazom vode u rešetki, zati sipati malo vode i pustiti da vri 2-3 minuta. Istresti vodu isprati pasulj i naliti hladnom vodom. Dodati jednu malu glavicu scrnot luka, lovorog list, biber u zrnu i skuvati pasulj. U tiganj iseći na što tanje režnjeve 2 veće glavice crnog luka  ulje pa dinstati 20 minuta . dodati ulje pa pržiti i dinstati luk 20 minuta da omekne. 

Foto: Bakina kuhinja

Dodati začin, crvenu papriku, tucanu ljutu papriku po želji ml. biber. U Pekač sipati trećinu pasulja pa polovinu luka, dodati pasulj pa luk. Zatim pasulj . 

Pritisnuti malo kašikom. Staviti u rernu na 220 stepeni C 30 minuta da se zapeče. Ja sam uz pasulj stavila u pleh i ribu da se ispeče. Gala ručak ...Uživajte..