Obrok gotov za 20 minuta: Pohovane tikvice u sosu od jogurta, prave se bez ulja - Lagano jelo savršeno za svako doba dana (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

14. 03. 2023. 000000 17:30

Foto: Youtube/printscreen/ Ricette Perfette

Tikvice su veoma zdravo porvće. Pune su vode, obiluju vitaminimina, mineralima i vlaknima, Odlična su opcija za one koje vode računa o ishrani, a mogu se pripremiti na bezbroj načina. Ako do sada niste probali tikvicu u pohu od jogurta i parmezana, pravo je vreme za ovaj recept.

Sastojci:

  • 3 tikvice
  • 3 jajeta
  • 100 gr brašna
  • 40 gr parmezana
  • 100 gr grčkog jogurta

Za sos:

  • 2 kašike jogurta
  • 1 kašika majoneza
  • 1 čen belog luka
  • peršun

Priprema:

  1. Tikvice isecite na deblje kolutove, posolite, pa ostavite tako da odstoje 10-al minuta.
  2. Posolite i pobiberite umućeno jaje, pa dodajte parmezan, brašno, jogurt, pa sve dobro sjedinite.
  3. Tikvice obrišite pa uvaljajte u pripremljenu smesu. Ređajte na pleh obložen papirom za pečenje.
  4. Pecite 10-ak minuta na 190 stepeni, zatim okrenit tikvice, pa pecite još nekih 8 do 10 minuta.
  5. Pomešajte jogurt i majonez, dodajte peršun i mleveni luk. Pomešajte sve sastojke, pa služite sa pohovanim tikvicama.

.Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU