Jednostavno i bez pečenja: Savršene praline sa čokoladom i rumom koje se tope u ustima (RECEPT)

Jelena Knežević

16. 03. 2023. 000000 15:30

Foto: Shutterstock

Ko može da odoli pralinama sa čokoladom i rumom? Ne morate biti vešt kuvar ili odvajate puno vremena za ovaj neodoljiv slatkiš. Umesto kupovnik, napravite domaće praline još ukusnije i slasnije.

Sastojci:

  • 300 ml mleka 
  • 400 gr šećera
  • 200 gr čokolade
  • 250 gr margarina
  • 500 gr mlevenog keksa
  • kašika ruma

Za glazuru:

  •  100 gr čokolade
  • 3 kašike ulja

Priprema:

  1. Pomešajte mleko i iseckni margarin pa stavite na šporet da provri, uz mešanje. Kada provri, dodajte izlomljenu čokoladu, pa ponovo mešajte dok se ne otopi. Kuvajte još 1-2 minuta oa sklonite sa šporeta. Dodajte keks i promešajte, a potom dodajte i kašiku ruma.
  2. Ostaviti da se smesa ohladi i stegne. Nakon toga. napravite kuglice rukama i poređajte na tacnu. Oformljene kuglice stavite u frižider da se stegnu.
  3. Glazura: Otopite čokoladu i ulje, pa svaku kuglicu umočite. Ređajte ih na papir za pečenje ili rešetku. Ostavite da se čokolada malo stegne, pa ubacite u frižider.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU