Poznata voditeljka uživa u ZEMLJI IZLAZEĆEG SUNCA: Kilometarske šetnje, bujna priroda i preukusna hrana (FOTO/VIDEO)

Magazin Praksa

03. 04. 2023. 000000 13:30

Photo: Shutterstock/ Instagam printscreen aleksandra.jeftanovic

''Kjoto! Carska prestonica. Grad istorije i japanske tradicije. Najjači utisak u ovoj zemlji su mi upravo ljudi, a njihov način života i kultura su duboko vezani za tradiciju. Amerika je odustala od bacanja atomske bombe na Kjoto zbog velikog istorijskog značaja. Koliko paradoksa u rečenici, koju smo čuli više puta tokom obilaska'', ovim opisom se naša poznata voditeljka obratila svojim pratiocima na Instagramu, uz bajkovite prikaze Japana, u kom trenutno boravi.

Ako je suditi po njenim objavama sa putovanja, Aleksandra je i u društvu svog kolege i prijatelja Boška Jakovljevića. Proleće je pravo vreme za boravak u Japanu, kada trešnje cvetaju i kada priroda buja, pa se da osetiti čar ove neobične zemlje. Svi koji su obišli Japan, dele mišljenje da je u pitanju ''drugi univerzum'', te da je pravi kulturološki šok.

Aleksandra je oduševljena svime što je doživela, a kako kaže posebno joj prija hrana.

''Sakura, japanska bela trešnja. Slučajno, ako verujete u slučajnost, smo sada ovde. Kažu najlepše vreme za dolazak u Japan. Simbol nade, optimizma. Označava početak proleća. Pisaću vam tek o Japanu, treba mi vremena. Ne znam da li sam ikada imala intezivnije putovanje. U svakom smislu. U gradu u kom živi 13 miliona ljudi, a svakodnevno boravi još 20 miliona zbog posla srela se, a to ovde ne može slučajno, sa devojkom koju mi je doneo posao.''

U želji da obiđe što više od ovog magičnog mesta, ona je objavila koliko kilometara je prešla pešačeći, te zaključila da će joj posle ovog putovanja biti potreban odmor.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU