HARI I MEGAN: Ovo je GLAVNI TRAG da je par odgovorio na poziv za krunisanje

Magazin Praksa

05. 04. 2023. 000000 16:30

Photo: Profimedia

Prošle su četiri nedelje od kako su princ Hari u Megan Markl potvrdili da su primili poziv za krunisanje kralja Čarlsa. Istorijski događaj bi trebalo da se održi 6.maja u Vesmtinsterskoj opatiji, a dalje proslave će se  nastaviti tokom vikenda. Neki detalji su postali jasniji, a nedavno je objavljena i zvanična pozivnica na događaj.

Svi se međutim i dalje pitaju, da li će se odbegli princ Hari sa svojom suprugom Megan Markl i decom, odazvati pozivu. Portparol vojvode i vojvotkinje od Saseksa ranije je izjavio:

- Mogu da potvrdim da je vojdvoda primio mejl prepisku iz kancelarije NJegovog Visočanstva, u vezi sa krunisanjem. Neposrednu odluku o tome da li će vojvoda i vojvotkinja prisustvovati, nećemo otkriti u ovom trenutku, dodali su.

Ali, postoji veliki znak da su se Hari i Megan sada odazvali kraljevom pozivu.

Prema stranim medijima, pozivnice za učešće na događaj morale su biti poslate do ponedeljka 3.aprila, samo mesec dana pre krunisanja. Ovo bi značilo, da će zvanice, uključujući Harija i Megan, morati da odgovore do početka nedelje.

Hari se iznenada pojavio u Londonu prošle nedelje, kako bi prisutvovao sudskoj raspravi, i to je izazvalo dalju debatu o tome šta bi to moglo značiti za krunisanje. Ovog puta je odlučio da sa njim ne putuju supruga i njhovo dvoje dece, Arči i Lilibet. Kraljevski posmatrači spekulišu, da će se Hari vratiti sam u maju, ili sa suprugom Megan. Mnogi smatraju da je svoj nedavni boravak u engleskoj prestonici, iskoristio za razgovor sa ocem i bratom. Ali, obzirom na njegove prethodne komentare, pojavljivanje njihove dece izgleda sve manje verovatno.

Važno je napomenuti da datum krunisanja pada na isti dan kada je i Arčijev 4.rođendan.

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU