KREMASTA ČORBICA OD TIKVICA: Lagan ručak za sve koji vole povrće (VIDEO)

Kristina LJubisavljević

18. 04. 2023. 000000 09:00

Foto: Bakina kuhinja

Tikvice su se pojavile na pijacama, pa je vreme da počnemo da ih koristimo u receptima.

Potrebno je:

  • 1 praziluk
  • 2  šargarepe
  • 1 manji celer
  • 1 paprika
  • 1 veća tikvica
  • 1 veći krompir
  • 1 kašičica suvog začina
  • malo mlevenog bibera
  • peršunov list
  •  ulje

 Za sos:

  • 1 kašika kisele pavlake
  • 3 čena belog luka

Priprema:

Jednu šargarepu izrendati i malo propržiti na ulju. Dodati seckan praziluk, šargarepu, seckanu papriku, pa se pržiti oko pet minuta.

Dodati na kocke tikvicu i krompir na kockice. Naliti vodom da ogrezne. Kuvati 40 minuta, dodati začine po želji. Štap blenderom izblndati povrće. U posudu staviti pavlaku i izdrobljen beli luk i malo posoliti.

I to izblendati štapom. Sipati u tanjir čorbicu i dodati kašičicu sosa od belog luka. Dodati i peršunov list. Ukus je neodoljivo dobar.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU.