NEODOLJIVO JELO OD USKRŠNJIH JAJA: Iskoristite ostatke praznične hrane na NAJUKUSNIJI NAČIN (RECEPT)

Magazin Praksa

19. 04. 2023. 000000 17:30

Photo: Shutterstock

Posle Uskrsa obično se desi da nam ostane višak ofarbanih jaja, te domaćice neretko tragaju za receptima kako bi mogle da ih iskorite na najbolji i najukusniji način. Zato vam donosimo jelo za kojim su "poludele" žene na društvenim mrežama - kiš od kuvanih jaja, jer očarava ukusom svakog koga je probao!
Šta vam je sve potrebno od sastojaka?

Za testo i nadev:

200 g brašna
90g maslaca
70ml vode
5 kuvanih jaja
1 veza mladog luka
150-200g šunke
 

Za preliv:

5 jaja
200g kisele pavlake
100ml mleka
parmezan

Foto: Shutterstock

Priprema:

Najpre iseckajte mladi luk koji ćete odmah i ispržiti. U jednu posudu sjedinite: brašno, so, izmrvljeni puter i hladnu vodu. Potom umesite testo, a onda ga razvucite i stavite u tepsiju za tart. Zatim iseckajte šunku, pa je sjedinite sa proprženim lukom.

Na red su došla kuvana jaja koja treba iseći na kolutove. Kada to završite sipajte luk i šunku preko testa, pa poređajte iseckana jaja. Ostala jaja umutite sa pavlakom, mlekom i parmezanom, pa sve lepo prelijte. Zagrejte rernu na 180°C i pecite oko 30 minuta.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU