Šakira proglašena BILBORDOVOM ŽENOM GODINE: U godini kada je svet pričao o Pikeovoj prevari, uspela je da ustane i vrati se u punom sjaju

Kristina LJubisavljević

25. 04. 2023. 000000 15:00

Foto: Profimedia

Predstojeći, dvosatni specijal, trebalo bi da proslavi „latinske umetnice, rukovodioci i kreativci koji proaktivno rade na pozitivnim promenama, inkluziji i rodnom paritetu u muzičkoj industriji“, navodi Billboard.

Šakira je u muzičkoj industriji još od tinejdžerskih dana, sa 11 studijskih albuma i više Gremija. Sa preko 95 miliona prodatih ploča širom sveta, Šakira nije samo jedan od najprodavanijih muzičkih umetnika svih vremena, već i broj jedan po prodaji latino izvođačica ikada, prema Bilbordu.

NJena dostignuća u 2023. uključuju njenu pesmu Shakira: BZRP Music Sessions #53 koja je debitovala na devetom mestu na Bilbordovoj listi Hot 100. To je bio prvi put da je jedna žena dospela u prvih 10 na listi sa numerom na španskom jeziku.

- Šakira je vrhunska žena u muzici. Zahvaljujući njoj, latino žene širom sveta dobile su moć da pišu i izvode duboko ličnu muziku. Ona je sama stvorila pokret i nastavlja da bude relevantnija nego ikada, sa gracioznošću, dubokom tradicijom vraćanja i ogromnim talentom. Ona je definicija žene u muzici - rekla je Leila Kobo, direktorka Bilbordovog sadržaja za Latin Espanol.

Ovako velika čast dolazi nakon što se Šakira rastala od svog dugogodišnjeg partnera Žerara Pikea posle 11 godina i nakon što je odlučila da život u Barseloni ostavi iza sebe i preseli se u Majami.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU