Napitak Jelene Đoković savršen za GUBITAK KILOGRAMA: Popijte ga umesto jutarnje kafe (FOTO)

Jelena Knežević

26. 04. 2023. 000000 14:00

Foto: Shutterstock, Profimedia

Leto je sve bliže, pa su mnogi počeli da treniraju i vode računa o ishrani. Kako je uravnotežena ishrana važna za vitku liniju, podjednako je važna i za zdravlje celokupnog organizma, što vrlo dobro zna Jelena Đoković.

Ona na svom Instagram profilu povremeno deli sa pratiocima šta jede, pije i koje navike praktikuje svakodnevno. Jednom prilikom je podelila da voli da pije čaj od kurkume. Zbog čega baš čaj od kurkume?

Kurkuma nosi epitet "kraljice začina" i to sa razlogom. Za nju je karakteristična izazita narandžasto-zlatna boja, aroma nalik biberu. Ono što ovu biljku izdvaja od ostalih jeste širok spektar antioksidanasa, ali i antivirusna, antibakterijska, antimikotička, antimutagena i antiupalna svojstva!

Ova biljka postaje sve zastupljenija u kulinarstvu jer sadrži i proteine, vitamine C, E i K, bakar, kalcijum, kalijum, gvožđe i cink, niacin i vlakna.

Čaj od kurkume poseduje termogenetsko dejstvo, odnosno može na prirodan način povećati unutrašnju temperaturu tela, što dalje može ubrzati proces razgradnje masti. Kurkuma spada u namirnice koje mogu ubrzati metabolizam, poboljšati probavu i ubrzati potrošnju kalorija.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU