Spoj mekanog, kremastog i sočnog: Recept za neponovljivi MRAMORNI KOLAČ - Gotov u par koraka (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

27. 04. 2023. 000000 09:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za mramorni kolač. Sastojke već imate u kući, a potrebno vam je malo slobognod vremena za najbolji desert.

Potrebno je:

  • 5 jaja
  • 10 kašike šećera
  • 200 gr brašna
  • 100 ml mleka
  • 100 ml ulja maslinovog
  • korica limuna 
  • 2 kašike kakaa
  • 1 prašak za pecivo

Priprema:

  1. Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivom. Dodati ostale sastojke: ulje, mleko, korica limuna, pa sve izjednačiti.
  2. Podeliti testo tako da svetli bude malo veći. Pleh podmazati pa sipati u sam centar pleha 2 kašike svetlog testa i odozgo tamnog 2 kašike i tako do kraja.

Foto: Bakina kuhinja

  1. Tepsiju ne treba drmati već lagano preneti u rernu koja je zagrejana na 200 stepeni i peći 40-45 minuta.
  2.  Kolač ohladiti potpuno, pa seći. Vrhunski biskvit mekan kao pena, a tako divno miriše.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU