Novi portret kralja Čarlsa i Kamile uoči krunisanja: Nasmejani čekaju jedan od najvažnijih dana u životu - buduća kraljica nosi Elizabetine minđuše (FOTO)

Kristina LJubisavljević

29. 04. 2023. 000000 12:00

Foto: Profimedia

Osam dana do krunisanja Bakingemska palata je podelila tri nove fotografije kralja i kraljice.

Jedna fotografija prikazuje par koji stoji jedan pored drugog ispred portreta kralja Džordža V. Kralj Čarls (74) nosi plavo odelo sa plavom kravatom i belom košuljom, dok Kamila (75) izgleda elegantno u plavoj haljini i bisernim minđušama pokojne kraljice Elizabete.

Kralj sedi u fotelji tapaciranoj od pozlaćenog drveta i svile koja datira iz 1829. godine i dostavljena je kralju Džordžu IV da opremi zamak Vindzor. A kraljica supruga sedi u fotelji sa dugim sedenjem od pozlaćenog drveta i svile koja datira iz 1812, piše britanski Hello.

Hjugo Bernand, koji potpisuje najnovije fotografije, je bio zvanični fotograf venčanja Čarlsa i Kamile 2005. godine, kao i venčanja princa Vilijama i Kejt Midlton 2011.

Zajednička ceremonija krunisanja kralja i kraljice održaće se u Vestminsterskoj opatiji 6. maja. Poznato je da će princ Džordž biti među članovima kraljevske porodice sa glavnom ulogom tokom krunisanja. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU