Pretvorite vašu piletinu u božanstveni zalogaj: Uz fantastičan DOMAĆI PRELIV (VIDEO/RECEPT)

Magazin Praksa

30. 04. 2023. 000000 09:00

Photo: Bakina kuhinja

Potrebno je:
700 gr piletine
1 kašičica ml. paprike
1 kašičica začina za piletinu
ulje, so
1 kg mladih krompirića

Sos:
100 gr maslinki
3 kašike majoneza
2 kašike kisele pavlake
1 kašičica senfa
1 mladi luk
mala vezica peršunovog lista
1 mala ljuta papričica
3 veća čena belog luka

Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Piletinu posoliti, dodati začin za piletinu, mlevenu papriku, ulje i poređati u podmazan pleh. Krompiriće posoliti, dodati malo paprike, ulja i poređati u pleh pored piletine. Peći na 220 stepeni C,oko 50-60 minuta da lepo porumeni. Pred kraj, piletinu premazati soja sosom, i vratiti u rernu i dopeći. Izvaditi iz masnoće .

Sos preliv:

U blender staviti najpre tečnije namirnice: pavlaku, majonez, senf, mladi luk, papričicu, beli luk, maslinke, peršunov list i malo soli. Izblendati. Probajte ukus... predobro!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU