Mast i hleb sa alevom paprikom: Malo drugačije, a jede se bez prestanka- da li ste nekada probali?

Magazin Praksa

01. 05. 2023. 000000 09:30

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

kriške hleba
Puter ili mast
malo peršunovog lista
ml. biber
3 čena belog lika
tucana  paprika
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:
U  manju posudu staviti masti male kašičice onoliko koliko ima komada hleba. U masr iseckati persunov list, ml.  biber, izdrobljen beli luk. malo tucane ljute parike i sve izmešati.

Mazati hleb i ređati u pleh obližen pek papirom. Moše se pržiti i u tiganju (ne stavlja se ulje) ali se maže i donja strana hleba. 

Foto: Bakina kuhinja

Peći na 220 stepeni C 10-15 minuta. 

Fantastičan ukus, hrskavo  može se jesti uz neko meso ili samostalno kao užina...

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU