Oglasila se naša naša šampionka u streljaštvu: "Mučni dani, mučni treninzi. Vatreno oružje nije za decu!"

Kristina LJubisavljević

05. 05. 2023. 000000 11:00

Foto: Instagram/printskrin/ Ivana Maksimović

Ivana Maksimović, jedna od naših najuspešnih sportistkinja u streljaštvu, oglasila se povodom tragedije koja je zadesila Srbiju, a i mnogo šire.

Kako život mora da se nastavi, Ivana je otišla na trening, ali kako kaže nije joj bilo nimalo lako da puca.

- Mučni dani, mučni treninzi... Zemlja se okreće, život se nastavlja, ali svaki metak koji opalim stvara mučninu u stomaku. Zašto je dete od 13 godina vežbalo na vatrenom oružju? Zašto je dete imalo pristup tatinom pištolju? Uvek sam mislila da moja mama greši što krije delove tatinog pištolja po stanu, još na različitim mestima, da niko ne zna gde, jer šta ako uđe provalnik, a ti ne možeš da se odbraniš? Vatreno oružje nije za decu, nije igra! Streljaštvom deca počinju da se bave u tom periodu, ali isključivo u streljanama, gde se gađa vazdušnim oružjem i uvek uz nadzor trenera i adekvatnu obuku - napisala je Ivana na Instagramu i objasnila da bi volela da njena deca upoznaju sport kojim se bavi, ali da za sve postoji vreme i mesto.

 - Iako bih volela da moja deca upoznaju streljaštvo, možda i da se bave time, za sve postoji vreme i mesto i oružje shodno godinama. Čak i ako dete pokazuje sklonost ka ovom sportu, a nema dovoljno godina... Tu su puške na metkiće, puške na laser i tako dalje. Deca su naše ogledalo, deca stiču hobije gledajući nas ili ono što im ponudimo. To neka nam je uvek na pameti, kao i da vaspitanje i sigurnost dece u našim rukama - zaključila je ona.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU