Ovo je fantastično i na oko i za probati, mekana kao duša savršenstvo ukusa: SAVIJAČA SA ŠUNKOM I SIROM (VIDEO)

Magazin Praksa

07. 05. 2023. 000000 09:00

Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:
500 gr. brašna
20 gr kvasca svežeg
1 kašičic šećera 
200 ml mleka
1 jaje
30 ml ulja
malo soli

Foto:Bakina kuhinja

Nadev:
200 gr sunkarice ili nekog parizera
100 gr sira
100 gr kisele pavlake
1 žumance
2 žumance za premaz
malo semenki

Foto:Bakina kuhinja

Priprema:
Nadošli kvasac u malo vode mlake i malo šećera, sipati u vanglicu, dodati mleko , jaje ulje, brašno pa po malo dodavati brašno  i zamesiti mekše testo.

Testo mora da bude mekše i glatko. Ostaviti 30 minuta na sobnoj temperaturi da naraste pa ga istresti na sto. Pobrašnjiviti i razviti u pravougaonik što više. Izmešati sir, pavlaku i žumance i premazati testo ostaviti za 2 prsta prazno na sredini. 

Poredjati listove šunke pa uviti sa jedne i druge strane i preseći na sredini nožem  Svaku rolnicu polako preseći na pola po dužini i svaku polovinu uviti  u krug i staviti u pleh, tako da svaki deo se nastavlja čineći veliki krug. 

Foto:Bakina kuhinja

Ostaviti da poraste pokrivena pa premazati žumancetom sa  1 kašikom mleka. Posuti semenkama ili listićima badema. Peći na 190 stepeni C 25-40 minuta. Pečenu pokriti krpom da omekne. Ja sam morala seći makazama bila je jako mekana. Uživajte u savršenstvu ukusa