Jeli ste beli luk? Rešite se neprijatnog zadaha na jednostavan način, uz pomoć ove voćke
Na našim prostorima, beli luk je omiljeni dodatak mnogim jelima. Odavnina se koristio kao prirodni preparat protiv prehlade, a poznato je da obiluje mnogim korisnim materijama. Međutim, nakon njegove konzumacije ostaje neprijatan zadah, koji je teško ukloniti samom četkicom i pastom za zube:
- Dok se beli luk luči kroz varenje, nusproizvodi belog luka se apsorbuju u krvotok i prenose u pluća - objasnila je doktorka Megan Rosi u jednoj objavi na Instagramu.
Kako je reč o veoma zdravoj namirnici nema potrebe da se ograniči njena konzumacija. Doktorka je preporučila da, ukoliko ste jeli beli luk, nakon toga odmah pojedete jabuku:
- Biljne hemikalije u ovom osvežavajućem voću, koje uključuje i kvercetin, pokazalo se da reaguju sa jedinjenjima sumpora u belom luku, neutrališući taj jedinstveni miris.
Takođe, dobar izbor su i peršun, zelena salata i spanać, posebno ukoliko jedete jelo posle kog ne idu jabuke.
Bonus video:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU