Tajne iskusnih kuvara: U palačinke dodaju jedan neobičan sastojak kako bi bile još mekše i vazdušastije

Jelena Knežević

09. 05. 2023. 000000 07:30

Foto: Shutterstock

Omiljena poslastica mnogih generacija su upravo palačinke. Čini se da ih svako priprema na svoj način i odokativno dodaje sastojke, a pojedine domaćice imaju svoje trikove kako bi im poboljšale ukus.

Verovali ili ne, pojedini kuvari dodaju pivo u smesu za palačinke. Zapravo, pivo pojačava efekat praška za pecivo, tako da prilikom pečenja palačinke iznutra postaju još mekše i malo više se podignu na tiganju.

Dobićete vazdušaste i mekane palačinke koje se tope u ustima. Možete koristiti bilo koju vrstu piva, ali kuvari uglavnom preporučuju svetlo.

Količina piva zavisi od količine mleka koje sipate u smesu. Mnogi preporučuju da taj odnos bude 50:50, odnosno jedna čaša mleka i jedna čaša piva.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU