Specijalitet iz Italije: Kako se sprema FRITATA

Kristina LJubisavljević

10. 05. 2023. 000000 13:00

Foto: Shutterstock

Fritata se sastoji iz raznovrsnog povrća, ali u zavisnosti od ukusa možete da dodate i slaninu, šunku, sir... Ovaj specijalitet možete da služite za doručak, ali isto tako može da menja bilo koji obrok, zbog svog bogatog ukusa. 

Sastojci: 

  • 8 jaja
  • 80 ml pavlake za kuvane
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 šolje seckanog crnog luka
  • 4 čena belog luka 
  • 1 šolja seckane paprike
  • 1 šolja seckanog krompira
  • 1 šolja seckane tikvice 
  • 2 šolje spanaća
  • 1,5 šolja iseckanog sira 

Priprema:

Umutite jaja sa pavlakom za kuvanje i posolite. U tiganju zagrejte ulje i dodajte seckani crni luk, opet malo posolite i pržite dok ne omekša. Dodajte mleveni beli luk i secaknu papriku, krompir i tikvice. Nastavite da pržite dok povrće ne omekša. Preko povrća sipajte 1/2 šolje sira, pa dodajte smesu sa jajima. Zatim pospite preostali sir i ostavite još 5 minuta na šporetu. Prebacite u zagrejanu rernu i pecite na 200°C oko 8 minuta. Začinite po želji.