Saveti PSIHOLOGA: Ovo su 3 preduslova za ZDRAV i ROMANTIČAN odnos

Kristina Malešević

10. 05. 2023. 000000 21:30

Foto: Shutterstock

Da biste izgradili zdrave odnose, morate svesno raditi na njihovom razvoju i prosperitetu. Kako to učiniti ispravno? Koliko dugo može ostati jak, ljubavni par? Ruska psihološkinja Bibigul Kushalieva otkriva koje su to 3 ključne stvari za zdrav odnos.

Pročitajte još: NAJZNAMENITIJE SRPKINJE: Za mnoge od njih niste čuli, a dugujemo im veliku zahvalnost

Održavajte emocionalnu bliskost

Osećaj međusobne ljubavi, sigurnosti, međusobnog razumevanja i prihvatanja je osnova zdrave veze. Ako osećate da je emocionalna veza sa partnerom oslabila, vreme je da odvojite vreme za svoju vezu. Otkažite obaveze, isključite telefone i uživajte u kvalitetnom vremenu zajedno. To može biti poverljiv razgovor uz šoljicu kafe, zajedničko putovanje, potraga za novim zajedničkim hobijima. Neophodno je redovno održavati jedinstvo kroz opuštanje.

Komunicirajte iskreno i otvoreno

Neophodno je iskreno razgovarati sa partnerom o svojim osećanjima, željama i ciljevima. Ne izbegavajte osetljive teme - podizanje dece, zajednička budućnost, podela dužnosti, materijalna pitanja. Slični stavovi će samo ojačati vaš odnos, a blagovremeno uočene razlike će olakšati postizanje kompromisa.

Pročitajte još: TRIK SA ŠIBICAMA: Ubacite ih u vodu u kojoj kuvate jaja i rešite problem koji muči svaku domaćicu

Često se tokom ovih razgovora ljudi osećaju ranjivo. Ali to je jedini način da izbegnete negodovanje i nesporazume, jer partner možda nije svestan šta vas muči. Takođe je važno umeti da slušate tako da voljena osoba oseti da je shvaćena. U zdravim odnosima, partneri redovno vode ovakve razgovore, ne samo tokom sukoba.

Nemojte se izgubiti jedno u drugom

Pročitajte još: Otkrivamo 5 načina kako da pijete više vode dnevno

Održavajte sopstvene interese, hobije, ostanite u kontaktu sa porodicom i prijateljima. Ne možete zameniti ceo svet jedni drugima. Čvrsti odnosi se grade na razmeni energije, zainteresovanosti za razvoj sebe i partnera, prihvatanju individualnosti. Da biste život učinili srećnim i ispunjenim, izvor svoje sreće i zadovoljenja potreba tražite ne u drugoj osobi, već u sebi.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU