Prelivena pita sa mesom puna sočnog nadeva: Fantastičnog ukusa, savršena za kišovito nedeljno jutro (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

14. 05. 2023. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za prelivenu pitu sa mesom - puna sočnog nadeva. Nećete moći da stanete, a ukućani će tražiti porciju više.

Potrebno je:

  • 2 veća glavica crnog luka
  • 2 manja veza mladog crnog luka
  • 500 gr mlevenog mesa
  • 2 rendana krompira
  • biber, suvi začin, so i ulje
  • 500 gr tankih kora
  • malo soli
  • 3 jaja
  • 200 ml jogurta 
  • 100 ml kisele vode (može i mleko kao zamena)

Priprema:

  1. Iseći sitno crni luk i mladi luk i propržiti, pa dodati mleveno meso i dinstati ga 15 minuta. Dodati rendan krompir, mleven biber, začin i malo soli.
  2. Sve dobro izjednačiti. U podmazanu tepsiju ređati dve kore ( koje se prethodno premažuuljem), stavlja se treća i 3 kašike nadeva se rasporedi i tako do utroška.
  3. Ostaviti dve kore sa kojom ušuškamo pitu i isečemo je na kocke. U veće lonče umutimo jaja, dodamo jogurt i malo kisele vode. Preliti pitu i protresti.
  4. Peći na 200 stepeni oko 50 - 60 minuta da ispari tečnost i lepo zarumeni. Prohlađenu seći i uživati u vrhunskom ukusu...


Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU