FAVORIT MEĐU PECIVIMA: Pecivo sa kobasicama ukusnije od kupovnog (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

21. 05. 2023. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za fantastično pecivo sa kobasicama.

Za  testo:

  • 15 gr kvasca
  • 2 kašike maslinovog ulja 
  •  250 ml mleka
  • 500-550 gr brasna
  • malo soli

Za madev je potrebno:

  • 1/2 kg tankih kobasica 
  • 200 gr sira
  • 1 jaje 
  • semeke susama

Priprema:

  1. Testo zamesiti od navedenih sastojaka mleko, kvasac, šećer,  brašno i so. Zamesiti srednje glatko testo i ostaviti da odmara. Sir stavit u, činiju ubaciti belance pa izmešati..
  2. Žumance ostavioti za premaz.. Testo razviti za pola cm pa donji deo premazatI sirom za 3 prsta širne pa staviti dve kobasice jednu do drug po dužini.
  3. Uviti malo, pa je ušuškati i prtisnuti testo. Do njega premazati sir iste širine pa dodati kobasice na njih malo  sir i takodje uviti i tako do kraja uvijati.
  4. Seći nožem I redjati u pleh. Premazati žumancetom posuti susamom i kimom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU